Waarom overstappen van ISDN naar VoIP?

 In Blog
Waarom zou ik overstappen van ISDN naar een andere dienst?

Veel mensen zijn huiverig om over te stappen van hun bestaande, vaak nog ISDN,  omgeving.
Dit is nergens (meer) voor nodig. Er is namelijk een mogelijkheid om met uw huidige apparatuur over te stappen. er veranderd dan nagenoeg niets. Het enige wat veranderd is de manier waarop uw centrale met de buitenwereld communiceert. Nu loopt dit over de “normale” aansluiting van (vaak) KPN. In een nieuwe situatie loopt het telefonie verkeer over uw internet lijn. Door uw modem goed in te stellen, of een tweede internet lijn te gebruiken, zorgt men er voor dat de splitsing tussen data en telefonie goed gaat.

Met meerdere mensen tegelijk uitbellen?

Veel mensen denken dat ze ISDN (nog) nodig hebben om met meerdere mensen tegelijk te kunnen bellen. Bij VoIP kunt u in principe met een onbeperkt aantal mensen tegelijk bellen. Ook is VoIP hierbij goedkoper. Als u ISDN gebruikt heeft u 2 lijnen of 4 lijnen (in de eerste standaard pakketten) tot uw beschikking. Als u bij ISDN met 5 mensen tegelijk zou willen bellen komt men dus al een lijn te kort. dit wordt inkomend vaak wel opgevangen door de centrale maar met meerdere mensen uitbellen gaat niet. Inkomend kan de centrale een wachtrij maken en krijgt de beller een ingesproken boodschap te horen.

Overal bereikbaar zoals op kantoor?

Om gebruik te kunnen maken van VoIP heeft u een internet verbinding nodig. Dit zorgt er voor dat de techneuten uw centrale zo kunnen instellen dat u overal waar een internet verbinding is, u te bereiken bent als op kantoor. Technisch zit hier een SIP account achter. Technofarm maakt gebruik van een VoIP provider. Dit is X2com. Wij hebben voor deze partij gekozen omdat we hiermee de kwaliteit en persoonlijke hulp kunnen blijven bieden die men van Technofarm gewend is.

Blijf uw oude centrale gebruiken zolang deze nog werkt

Voor de centrale kunt u gebruik blijven maken van uw eigen (huidige) omgeving. Dit zou bijvoorbeeld nodig zijn als u geen investering kunt of wilt doen. Ook is het handig om op uw huidige apparatuur te blijven werken als u snel wilt overstappen om de kwaliteit te bepalen. Mocht u onverhoopt niet tevreden zijn dan is het terug zetten van uw “oude” omgeving zo gebeurd.

Is het voordeliger?

Als u nog een ISDN verbinding heeft betaald u vaak per 2 maanden een behoorlijk bedrag voor het “recht” om meerdere lijnen tegelijk te kunnen gebruiken. Zoals eerder vermeld is dit niet (meer) nodig. Als reken voorbeeld kunnen we hierbij een bedrijf nemen met 1 hoofdtelefoonnummer waaronder 2 verschillende afdelingen werken. In onderstaande tabel maken we gebruik van de kosten van X2com tegen die van KPN

Kosten per maandReguliere kosten telefonieKosten X2VoIPUw voordeel
Vastrecht ISDN€ 33,00€ 6,00*€ 27,00
Belkosten€ 90,00€ 49,00€ 41,00**
Totaal€ 123,00€ 55,00€ 68,00
Voordeel per jaar op een gemiddelde telefoonrekening!€ 816,00

* Bij een normale ISDN aansluiting heeft u slechts 2 gesprekskanalen, bij X2VoIP heeft u onbeperkt aantal gesprekskanalen!
** Afhankelijk van uw belgedrag kan uw voordeel nog hoger zijn, neem contact met ons op voor uw prijs!

 

 

 

 

 

overstappen naar voip